QNS Átlátszó Lakk Rendszer

A QNS MFS rendszer innovatív nanotechnológiai megoldásokat ad az OEM adalék anyagoktól és szerves/szervetlen bevonatoktól kezdve a nano anyagokkal integrált átlátszó lakkokig. A 100-200 mikronos vastagságukkal ezek a forradalmian új anyagok a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

Víztaszító, Olajtaszító, Zsírtaszító

Természetes módon tartja távol a vizet, a zsírokat és olajokat, valamint a szennyeződéseket a felületektől, miközben a bevonat légáteresztő marad. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően nem maradnak foltosak a kezelt textilek, konzerválható a kő/ fa stb. A felület felületi energiájának csökkenése miatt alakul ki az a jelenség, hogy a rákerülő víz nem szétfolyik, hanem gömb alakba összeugrik.

Antibakteriális

a QNS olyan egyedi „ellenőrzött kibocsátású” mechanizmust használ, mely csak akkor aktiválja automatikusan az antibakteriális adalékot, ha szükség van rá: amikor érintkezésbe kerül vírusokkal, baktériumokkal, vagy a karbantartáshoz használt vízzel a felület. Ezek a hatások rendkívüli eredményhez vezetnek a hagyományos antibakteriális szerek használatával, így gyakorlatilag kizárható a keresztfertőződés a munkahelyeken, miközben megszűntetik a káros baktériumokat, penészt.

Korróziógátló

A hagyományos QNS magnézium és cink alapú korrózió gátló termékek mellett, nano anyaggal beoltott átlátszó lakkok is rendelkezésre állnak, melyek lehetővé teszik, hogy a festett felületeken is megakadályozza a nedvesség beszivárgását felületbe, az elszenesedést és a maró anyagok által okozott eróziót. További lehetséges változatok állnak rendelkezésre a nedvszívó, illetve nem nedvszívó felületekhez.

Tartós és kopásálló

A környezetbarát és UV stabil réteg ellenáll a vegyi anyagoknak és hőmérsékletálló -50°C- +150°C-ig. Szabványos ipari környezetben kopásállósága kb. 5 év.

Apoláris

A QNS technológiával kezelt felületek tapadásmentesek, ezért kiküszöbölik a tisztítási folyamatból a súrolással, dörzsöléssel járó munkafolyamatot, ezért elég tiszta vízzel tisztítani. Így képesek a cégek 40-60%-os költségmegtakarítást realizálni, mind a tisztítószeren, mind a munkafolyamatok lerövidülésében.

Rugalmasság (200%)

Ez a tulajdonság olyan felületek esetében, mint a textilek, kövek, fa fontos, mert tudja követni a hőmérséklet-ingadozásból, illetve az anyagok használatából eredő természetes mozgásukat.

Légáteresztő

A QNS technológia lehetővé teszi az oxigén molekuláknak, hogy a nano rétegen keresztül hatoljanak, megakadályozva a penészesedést és a korhadást, egyúttal megakadályozva a szennyeződések áthatolását a nano mátrixon.

 

 

 

Ügyvezető:
Tóth Ilona
+3620 269 5636 • ilona.toth@indieuropa.hu 

Sales Manager - Szakmai tanácsadás:
Mihalcsik László
+3630 997 5934 • laszlo.mihalcsik@indieuropa.hu