QNS Lángálló Bevonat

Új tűz-gátló anyag,

mely védelmet ad a tűz kialakulásával szemben.

  • Megakadályozza a láng kialakulását
  • Kiváló tűz védelem
  • Használható minden területen
  • Környezetbarát
  • Könnyen kezelhető

Vannak ismert tűz-gátló szerek, amelyek alacsony viszkozitású vizes oldatban – egyéb anyagok mellett - foszfátot tartalmaznak. Az ilyen típusú tűz-gátló szerek oltóhab segítségével fojtják el a tüzet. A foszfátok elsődleges célja nem a tüzek megelőzése, és nem a tűzvédelem egyik eszközeként szolgálnak, hanem a karbonizáció támogatása. A foszforsav vegyületek keverékét tartalmazó epoxigyanta tűz-gátló anyagok szüntelen kritikának vannak kitéve, hogy nem védenek kellő hatással a tartós tűz ellen.

Az éghető anyagok tűzvédelme esetén a nedvesítő anyag hozzáadásának az a fő előnye, hogy a védeni kívánt tárgy felületének nedvesedését javítja. Ha csak a foszfát egy vizes oldata van applikálva a védeni kívánt felületen, például fa felületen, akkor megfigyelhető, hogy száradás után a felvitt sóoldat kristályokat fog formálni, így alkalmatlanná válik arra, hogy megakadályozza a tüzet.

A speciális megkötő hatással (mely szabadalmaztatott) bíró nedvesítő anyag sikeresnek bizonyult abban, hogy megkösse a száradás folyamán keletkező kristályt, - így alakítva ki egy vékony foszfát bevonatot a felületen - amely ez által jelentősen javítja a kezelt anyag tűzállóságát. Az új tűz-gátló anyagnak nagyon nagy előnye, hogy rendkívül környezetbarát. A foszfátok fertőtlenítőszerek és nem szabad őket a természetben szétszórni többek között azért, mert megfertőzik a vizet. Amikor a FLAMEFOX-ot kültéren használják, akkor a réteget, amit képez, azt az eső vagy az olvadó hó csak kis mértékben vagy egyáltalán nem mossa bele a talajba, így a természetes organizmusokra nincs hatással.

Toxikológiai hatása nincs, ennek köszönhetően a kritikus talaj ráta nem változik meg és az élettani körforgás sem szakad meg. A FLAMFOX olyan foszfátokkal "jár együtt", amelyeknél endoterm lebomlási reakció történik. Mivel az alkalmazott FLAMFOX oldatban nem használnak oldószert, a víz a hordozó közeg, így a FLAMFOX-ot minden talajkultúrán, a természetben is lehet használni.  Az anyag nincs hatással a természeti körforgásra, nincs pusztító hatása, nem befolyásolja a tápanyaggal kapcsolatos folyamatokat sem. Azok a növények, melyek egy tűzeset során az anyaggal kapcsolatba kerülnek, az állatok és rovarok számára emészthetők maradnak. Nem ismert semmilyen mellékhatása.

HATÁS:

A tűz elleni küzdelemben, mint egy tűzoltó folyadék a Flamefox kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik. Alacsonyabb viszkozitású, mint a víz. Égő objektumokat hatékonyabban nedvesít. A tűz által okozott magas hőmérsékleten a tűzoltó folyadék nem párolog olyan gyorsan, mint a normál víz. Amikor a Flamefox tűzoltó folyadékot egy objektumra permetezzük, az objektum lehűl az endoterm reakció miatt, és az oltóvíz nem párolog el olyan gyorsan, mint ahogy azt a normál víz teszi. Az égő tárgyakat azonnal nedvesíteni kell, így sokkal hatékonyabban és könnyebben lehet eloltani a tüzet, valamint elkerülni a magas hőmérsékletet, ami általában a tüzet okozza. Amikor kigyullad a tűz, az impregnált anyagok azonnal lehűlnek, így nem kezdenek el égni, nem lehet könnyen meggyújtani. Az oltóvíz kémiailag víz/oxigén keverékévé válik és robbanó gázzá alakul.

Flamefox így kiválóan alkalmas a tűz kialakulásának megelőzésére. A Flamefox vízlepergető védőrétegének köszönhetően a tűz-gátló hatás aktív marad addig, amíg a különféle objektumokkal  szembeni elvárások növekedése új kezelést nem tesznek szükségessé. A kültéren kezelt anyagokat új védelmi bevonattal csak 3 - 5 év elteltével kell újrakezelni (függ a levegő páratartalmától és a csapadék mennyiségétől).

ALKALMAZÁS:

  • A Flamefox csökkentheti a terjedését és intenzitását a bozót- és hegyi tüzeknek.
  • Flamefox-ot tűzoltó anyagként is használják, amely nem igényel karbantartást, és könnyen használható.
  • Flamefox különböző kiszerelésű, spray változatban is kapható.
  • Flamefox minden gyúlékony anyagon használható megelőzésként.
  • Flamefox olyan tárgyakon használják, épületekben és lakásokban, amelyek ki vannak téve a tűz károkozásának:, pl. fa, karton, papír, fű, függönyök, szőnyegek, matracok, parókák, textil, papír, csomagolás, égő olaj, stb.
 

 

 

Ügyvezető:
Tóth Ilona
+3620 269 5636 • ilona.toth@indieuropa.hu 

Sales Manager - Szakmai tanácsadás:
Mihalcsik László
+3630 997 5934 • laszlo.mihalcsik@indieuropa.hu